За нас

Психолог
Антония Янакиева

Психолог, базов консултант по ППТ, обучаващ се психотерапевт в модул майсторско ниво по позитивна психотерапия, член на ДППБ.

Телефон за връзка: 0886899950

Любим цитат:

„Всичко, което ви дразни в другите, може да ви помогне да разберете себе си.“
К.Г. Юнг

Психолог Антония Янакиева

     Винаги когато ми се налага да се представям в професионалната ми роля на психолог, си спомням за Малкия принц и неговия тест за възрастните хора, които разбират дори книгите за деца. И онези, които са забравили, че са били деца. Ето защо ми е трудно да започна с дипломите, специализациите  и квалификациите. Не казвам, че не са важни. Те са моят път в израстването ми като специалист.. И, да, не са малко. Но, когато в кабинета влезе човек, усетил  в себе си нуждата от подкрепа, знам, че  разполагам само с автентичния интерес, загриженост и уважение към личността и знанието, че всеки живот е чудо. Учудването е моята нагласа.  В него няма схеми, теории, дори и опитът изглежда недостатъчен.  То е същинската среща между две личности, абслолютно равнопоставени, просто едната има за цел да осветли, там, където е тъмно, страшно и мрачно. И само, когато е с емпатия и зрялост, фенерчето на психолога може да  освети  в дълбокото и да го направи достъпно за клиента.        


    Завършила съм БФ в СУ“Климент Охридски, магистър, 5 години. Психология завърших в младата си зрялост във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“. След магистратурата по психология, специализирах 2 семестъра Консултативна псохология, с което придобих специализацията „Консултативен  психолог“. По-късно завърших хипноза и хипнотерапия, член съм на БАХ (Българска асоциация по хипноза“. В момента се обучавам пета година за психотерапевт в позитивната терапия.  Имам завършено ниво за базисен психотерапевт. Допълнителните квалификации и обучения, в които актуализрам способностите си, са ежегодишни.


     По професионално направление съм Учител по български език и литература, по философски цикъл, както и психолог консултатнт. В момента работя като психолог в училище и в частна практика.  Сертифицирана съм по три проективни методики в клиничната практика – RAT, Bender, Handtest, Рисувателен аперцептивен тест.


  Това, от което се въздържам в работата си е етикиране, диагноза, стигматизация.  Клиентът да е ефективен, по начин, който е характерен за него,  за ценностите и жизнения му опит, е моята цел в терапията.


    Практиката ми е с юноши над 14-сет годишна възраст. И техните родители. Обикновено те са хората, които трябва да сменят гледната точка, подхода, нагласите към себе си, респективно към своите деца.   Разбира се,  в тази изключително любопитна възраст, в която  човекът търси себе си и активно и съзнателно формира идентичността си, психологичната подкрепа се оказва безценен помощник. Съзнателното пътуване към себе си започва  в юношеството, а пътят обикновено е сложен, криволичещ, несигурен, страшен дори.   


     Себепознанието наричам светлото във фенера ми на специалист.  То е и пътят на терапията. Да прогледнеш в себе си е „уау“ ефектът, който всички очакваме от магията. Само, че тук,  този път магьосникът е човекът. Не, не психологът, а човекът тръгнал по пътя на своето съзряване.

Моите статии:

Обучение и специализации

Вярвам, че добрият специалист трябва да бъде добре образован. Но също знам, че всички ние е нужно да не спираме да се учим и подобряваме цял живот. Това са част от моите обучения, които ми помогнаха да бъда добре подготвен професионалист.

5

Позитивна психотерапия към ДППБ - Базисно ниво

5

Психодинамика към ДППБ - Майсторско ниво

5

Кризи и кризисни интервенции към ДППБ - Майсторско ниво

5

Фамилна психотерапия към ДППБ - Майсторско ниво

5

Детско-юношеска психотерапия към ДППБ - Майсторско ниво

5

Групова психотерапия към ДППБ - Майсторско ниво

С какво работя?

check circle icon Емоционален срив при тийнейджъри

Има ситуации, в които понякога губим контрол над емоциите си. Избухваме без причина или за дребни неща. Плачем без да разбираме защо. Чувстваме се празни отвътре, а навън всичко е наред.

check circle icon Житейска криза при родители и тийнейджъри

Не винаги човек има ресурса да се справи с всяка несгода, с която живота ни сблъсква. Понякога има нуждата от още една гледна точка или просто да си припомни и открие своите ресурси и възможности, които не може да забележи.

check circle icon Депресия при тийнейджъри

Губиш почва под краката си и всичко изглежда безсмислено? Изпитваш страхове, които ти се струват странни и нелогични? Повечето депресивни разстройства започват още в тийнейджърските години и нелекувани, ескалират в зряла възраст.

check circle icon Тревожност и фобии при тийнейджъри

Страх от провал или трудно се вписваш в класа? Чувство за неувереност или никой на този свят не може да те разбере? Нека открием, всъщност какво стои зад твоите страхове!

check circle icon Влошени отношения дете – родител

Вярвам, че родителя винаги иска най-доброто за своето дете, но често се случва да не открие правилния път към него. В тези деликатни отношения, понякога се налага използването на външна помощ.

check circle icon LGBTQ проблематика

Осъзнаваш, че нещо е различно в теб и това те плаши… Опитваш се да си наложиш да бъдеш като другите, но се оказва нереална мисия. Как да кажа на родителите си? Как родителите да приемат сексуалността на детето си? Как ще реагира света, ако разбере за мен?

Психолог Антония Янакиева

Изготвяне на терапевтичен план

В първите срещи се изготвя терапевтичен план, който се обсъжда с клиента, относно протичането на бъдещата терапевтична работа.

Психолог Антония Янакиева

Терапия без лекарства

Ако човек подреди мислите си и разреши вътрешните си конфликти, ще се избави от проблемите причиняващи се от страдащата психика.

Психолог Антония Янакиева

Индивидуален подход към всеки

Няма готов шаблон по който да се работи с всички. Психиката на един страда заради загубата на близък, при друг от самота или любов, при трети   страхове, а четвърти от нещо напълно различно.

Психолог Антония Янакиева
Психолог Антония Янакиева
Психолог Антония Янакиева
Психолог Антония Янакиева
Психолог Антония Янакиева
Психолог Антония Янакиева
Психолог Антония Янакиева
Психолог Антония Янакиева
Психолог Антония Янакиева
Психолог Антония Янакиева

Психолог Любомир Левтеров

Тревожни разстройства, преживяни загуби, фобии, ОКР, пост-травматично стресово разстройство, психосоматични симптоми.
phone volume iconЗа връзка: 0888131108

Психолог Антония Янакиева

Психолог Мартина Георгиева

Зависимости, депресия, тревожност, преживян стрес, загуба на близки хора, емоционален срив.
phone volume iconЗа връзка: 0884413993
Психолог Антония Янакиева

Психолог Таня Тодорова

Фамилна терапия, семейни отношения, партньорска влошена динамика, разводи, преживяна изневяра, емоционален срив.
phone volume iconЗа връзка: 0878818851

Психолог Антония Янакиева

Психолог Антония Янакиева

Проблемно поведение при тийнейджъри, агресивност, развод на родителите, загуба, социална адаптация, тревожност и депресия, връзката дете-родител.
phone volume iconЗа връзка: 0886899950
Психолог Антония Янакиева

Психолог Дарина Токалиева

Проблеми с детето във възрастта 3-13 години, недобра социална адаптация, девиантно поведение, преживян стрес, агресивност
phone volume iconЗа връзка: 0885858973
Психолог Антония Янакиева

Адрес на кабинетите:

Кабинет №1:

гр. Бургас, ул. Иван Шишман 30

Кабинет №2:

гр. Бургас, ул. Александровска 42

Телефон за контакт: 0888 05 09 86

Понеделник - Петък : 09:00 – 20:00
Събота - Неделя : 09:00 – 18:00
Психолог Антония Янакиева