За нас

Психолог

Таня Тодорова

Психолог, базов консултант по ППТ, обучаващ се психотерапевт в модул майсторско ниво по позитивна психотерапия, член на ДППБ.

Телефон за връзка: 0878818851

Любим цитат:

 В семейния живот любовта е маслото, което облекчава триенето, циментът който се свързва по-здраво и музиката, която носи хармония. 

Фридрих Ницше

Психолог Таня Тодорова

Винаги човешките отношения са представлявали за мен интерес. Как комуникират хората, как създават приятелства, как формират семейства и как може човек да има емоционален блокаж, който да му попречи да функционира успешно в живота си.

Психологията се оказа, липсващото парченце от моя пъзел, което ми помогна да сглобя цялостната картина. Тази наука се оказа, като диоптричните очила, през които човек може да получи яснота и да прочете и разбере замазаният и неясен текст.

Преди да премина обучението си по психология, аз изучих педагогиката и организацията на личността в най-ранна възраст. Това много ми помогна, за да премина на „следващото стъпало“ – психологията. Много от нашите психически товари се формират в ранна детска възраст. Ние умело ги замитаме под килима, докато вече не станат толкова много, че килимът спре да ги крие и те започнат да влияят на нашия живот.

Припознах себе си в семейното консултиране. Да, може би една от най-тежките психологически дисциплини. Тук се налага на психолога да познава в детайл психичния апарат на детето в ранна възраст, на човека в  средна възраст и на възрастния индивид. Да успееш да създадеш мост между хора на различна възраст, като всеки от тях е живял и формирал себе си в различно време, си е наистина предизвикателство. Но аз обичам предизвикателствата и човешките взаимоотношения и това е моят ключ към успехите ми в работата.

Тежко е да видиш как двама млади човека влизат в психологическия кабинет, всеки навел глава, гневен, недоизслушан и почти изгубил надежда за спокойния си живот. И наистина прекрасно е, когато се разделяме на последна среща, и тези същите двама човека са изпълнени с общи цели, мечти и планове. Изграждането на успешна синхронизация в едно семейство или партньорство си е вълшебството, което ми дава смисъла да продължа.

Обучение и специализации

Вярвам, че добрият специалист трябва да бъде добре образован. Но също знам, че всички ние е нужно да не спираме да се учим и подобряваме цял живот. Това са част от моите обучения, които ми помогнаха да бъда добре подготвен професионалист.

5

Позитивна психотерапия към ДППБ - Базисно ниво

5

Психодинамика към ДППБ - Майсторско ниво

5

Обучение по специална психотерапия към Българска Академия на Науките и Изкуствата

5

Участие в Национална Конференция по Психотерапия 2021 "Себесъхранение и развитие на психотерапевта в съвременните условия"

С какво работя?

Психологията е необятна наука и винаги ще има какво ново да научим, считам че един специалист трябва да се профилира в определена област, така че предмет на моята работа са:

check circle icon Семейни проблеми

Не винаги човек има ресурса да се справи с всяка несгода, с която живота ни сблъсква. Понякога има нуждата от още една гледна точка или просто да си припомни и открие своите ресурси и възможности, които не може да забележи.

check circle icon Преживяна изневяра

Трудно е да продължим, когато е счупена лоялността към нас. Колебанието да остана или да си тръгна е мъчително. Човек не трябва да остава без подкрепа в тази трудна и объркваща го ситуация.

check circle icon Ревност

Всеки човек в определен момент от живота си е усещал парещото пробождане на ревността – когато се появява съперник/ца и заплашва да отнеме „неговото“. Тогава ни обзема страх, омраза към „натрапника“, самочувствието ни е смазано…

check circle icon Емоционален срив

Има ситуации, в които понякога губим контрол над емоциите си. Избухваме без причина или за дребни неща. Плачем без да разбираме защо. Чувстваме се празни отвътре, а навън всичко е наред.

check circle icon Личностно развитие

Не си доволен от постигнатото до момента? Знаеш, че имаш още потенциал, но не успяваш да го разгърнеш… Понякога имаме нужда, някой да ни помогне да извървим пътя към себе си. Бъди по-добра версия на теб!

check circle icon Депресивни и тревожни състояния

Губиш почва под краката си и всичко изглежда безсмислено? Изпитваш страхове, които ти се струват странни и нелогични? Чувстваш се тревожен и изгубен? Нека заедно открием, пътя към твоя вътрешен мир!

Психолог Таня Тодорова

Изготвяне на терапевтичен план

В първите срещи се изготвя терапевтичен план, който се обсъжда с клиента, относно протичането на бъдещата терапевтична работа.

Психолог Таня Тодорова

Терапия без лекарства

Ако човек подреди мислите си и разреши вътрешните си конфликти, ще се избави от проблемите причиняващи се от страдащата психика.

Психолог Таня Тодорова

Индивидуален подход към всеки

Няма готов шаблон по който да се работи с всички. Психиката на един страда заради загубата на близък, при друг от самота или любов, при трети   страхове, а четвърти от нещо напълно различно.

Психолог Таня Тодорова
Психолог Таня Тодорова
Психолог Таня Тодорова
Психолог Таня Тодорова
Психолог Таня Тодорова

Психолог Любомир Левтеров

Тревожни разстройства, преживяни загуби, фобии, ОКР, пост-травматично стресово разстройство, психосоматични симптоми.
phone volume iconЗа връзка: 0888131108

Психолог Таня Тодорова

Психолог Мартина Георгиева

Зависимости, депресия, тревожност, преживян стрес, загуба на близки хора, емоционален срив.
phone volume iconЗа връзка: 0884413993
Психолог Таня Тодорова

Психолог Таня Тодорова

Фамилна терапия, семейни отношения, партньорска влошена динамика, разводи, преживяна изневяра, емоционален срив.
phone volume iconЗа връзка: 0878818851

Психолог Таня Тодорова

Психолог Антония Янакиева

Проблемно поведение при тийнейджъри, агресивност, развод на родителите, загуба, социална адаптация, тревожност и депресия, връзката дете-родител.
phone volume iconЗа връзка: 0886899950
Психолог Таня Тодорова

Психолог Дарина Токалиева

Проблеми с детето във възрастта 3-13 години, недобра социална адаптация, девиантно поведение, преживян стрес, агресивност
phone volume iconЗа връзка: 0885858973
Психолог Таня Тодорова

Адрес на кабинетите:

Кабинет №1:

гр. Бургас, ул. Иван Шишман 30

Кабинет №2:

гр. Бургас, ул. Александровска 42

Телефон за контакт: 0888 05 09 86

Понеделник - Петък : 09:00 – 20:00
Събота - Неделя : 09:00 – 18:00
Психолог Таня Тодорова