За нас

Психолог

Любомир Левтеров

Психолог, базов консултант по ППТ, обучаващ се психотерапевт в модул майсторско ниво по позитивна психотерапия, член на ДППБ.

Любим цитат:

„Психологическите проблеми нямат химическо решение..“
З. Фройд

Здравейте!

Аз се казвам Любомир Левтеров и съм психолог. Завърших моето обучение по психология в държавен университет в град Санкт Петербург. Преминах психотерапевтично обучение през „Юнгианска психотерапия и анализа“ и „Позитивна психотерапия“. Участвал съм в уъркшопи по „Арт терапия“„Психодрама“„Екзистенциална психотерапия“ с водещ Ървин Д. Ялом. В момента работя като психолог в моя кабинет и в организация занимаваща се с жертви на трафик и насилие. 

Но нека оставим всички сертификати, китапи и дипломи. За да бъдеш добър психолог или психотерапевт не са достатъчни няколко листа с печат и подпис. Трябва преди всичко да бъдеш човек и да носиш в себе си „дарбата“ да работиш с хора. Всеки човек е отделна вселена, и или можеш да надникнеш в неговата душа или не. Нужно е да „усетиш“ човека срещу себе си. Да успееш да уловиш неговите чувства, мисли, емоции, преживявания, а след това да можеш да приложиш правилно натрупаните знания и умения.

След това да може успешно да му въздействаш, за да може той да достигне до инсайт (осъзнаване на проблема). В последствие да  обмисли своите решения и възможности, да избере най-правилните, да направи необходимата промяна, ако желае, за да  намери себе си и да заживее спокойно и щастливо.

Обучение и специализации

Вярвам, че добрият специалист трябва да бъде добре образован. Но също знам, че всички ние е нужно да не спираме да се учим и подобряваме цял живот. Това са част от моите обучения, които ми помогнаха да бъда добре подготвен професионалист.

5

Позитивна психотерапия към ДППБ - Базисно ниво

5

Психодинамика към ДППБ - Майсторско ниво

5

Обучение по специална психотерапия към Българска Академия на Науките и Изкуствата

5

Участие в Национална Конференция по Психотерапия 2021 "Себесъхранение и развитие на психотерапевта в съвременните условия"

С какво работя?

Психологията е необятна наука и винаги ще има какво ново да научим, считам че един специалист трябва да се профилира в определена област, така че предмет на моята работа са:

check circle icon Паническо разстройство.

Психологическа помощ за преодоляване на пристъпите на паника и тревожност. Работа с психосоматични симптоми, като сърцебиене, задух, изтръпвания, виене на свят, гадене, повръщане и други.

check circle icon Тревожност и фобии

Чувство на тревожност и безпокойство, без видима причина. Терапия при страх от открити или закрити пространства, отдалечаване от дома, пътуване, повишена здравна тревожност и други специфични фобии.

check circle icon Обсесивно-компулсивно разстройство /ОКР/

Натрапчиви мисли, повтарящи се действия и изпълняване на ритуали са част от симптомите на този тип тревожно разстройство. ОКР не може да ви убие, но може да блокира вашето социално функциониране и да ви лиши от удоволствията на живота.

check circle icon Психологическа помощ при загуби

Понякога смъртта на близък идва внезапно. А понякога е очаквана. Но като че ли, колкото и да сме подготвени за това разтърсващо житейско събитие, никога не е достатъчно и винаги нашата психика страда. Нерядко, човек има нужда от външна помощ за да събере себе си, след подобно събитие.

check circle icon Житейска криза

Събития като развод, раздяла с любим човек или продължителен период на живот в чужбина, могат да разклатят устоите на нашата психика. 

check circle icon Емоционален срив

Има ситуации, в които понякога губим контрол над емоциите си. Избухваме без причина или за дребни неща. Плачем без да разбираме защо. Чувстваме се празни отвътре, а навън всичко е наред.

Изготвяне на терапевтичен план

В първите срещи се изготвя терапевтичен план, който се обсъжда с клиента, относно протичането на бъдещата терапевтична работа.

Терапия без лекарства

Ако човек подреди мислите си и разреши вътрешните си конфликти, ще се избави от проблемите причиняващи се от страдащата психика.

Индивидуален подход към всеки

Няма готов шаблон по който да се работи с всички. Психиката на един страда заради загубата на близък, при друг от самота или любов, при трети   страхове, а четвърти от нещо напълно различно.

12 + 10 =

Адрес на кабинетите:

Кабинет №1:
гр. Бургас, ул. Иван Шишман 30

Кабинет №2:
гр. Бургас, ул. Иван Шишман 30

Кабинет №3:
гр. Бургас, ул. Патриарх Евтимий 21

Телефон за контакт: 0888 05 09 86

Понеделник - Петък : 10:00 – 19:00

Събота - Неделя : 11:00 – 18:00

Call Now Button