За нас

Психолог

Любомир Левтеров

Психолог, базов консултант по ППТ, обучаващ се психотерапевт в модул майсторско ниво по позитивна психотерапия, член на ДППБ.

Телефон за връзка: 0888131108

Любим цитат:

„Психологическите проблеми нямат химическо решение..“
З. Фройд

Психолог Любомир Левтеров

Здравейте!

Аз се казвам Любомир Левтеров и съм психолог. Завърших моето обучение по психология в държавен университет в град Санкт Петербург. Преминах психотерапевтично обучение през „Юнгианска психотерапия и анализа“ и „Позитивна психотерапия“. Участвал съм в уъркшопи по „Арт терапия“„Психодрама“„Екзистенциална психотерапия“ с водещ Ървин Д. Ялом. В момента работя като психолог в моя кабинет и в организация занимаваща се с жертви на трафик и насилие. 

Но нека оставим всички сертификати, китапи и дипломи. За да бъдеш добър психолог или психотерапевт не са достатъчни няколко листа с печат и подпис. Трябва преди всичко да бъдеш човек и да носиш в себе си „дарбата“ да работиш с хора. Всеки човек е отделна вселена, и или можеш да надникнеш в неговата душа или не. Нужно е да „усетиш“ човека срещу себе си. Да успееш да уловиш неговите чувства, мисли, емоции, преживявания, а след това да можеш да приложиш правилно натрупаните знания и умения.

След това да може успешно да му въздействаш, за да може той да достигне до инсайт (осъзнаване на проблема). В последствие да  обмисли своите решения и възможности, да избере най-правилните, да направи необходимата промяна, ако желае, за да  намери себе си и да заживее спокойно и щастливо.

Обучение и специализации

Вярвам, че добрият специалист трябва да бъде добре образован. Но също знам, че всички ние е нужно да не спираме да се учим и подобряваме цял живот. Това са част от моите обучения, които ми помогнаха да бъда добре подготвен професионалист.

5

Позитивна психотерапия към ДППБ - Базисно ниво

5

Психодинамика към ДППБ - Майсторско ниво

5

Обучение по специална психотерапия към Българска Академия на Науките и Изкуствата

5

Участие в Национална Конференция по Психотерапия 2021 "Себесъхранение и развитие на психотерапевта в съвременните условия"

С какво работя?

Психологията е необятна наука и винаги ще има какво ново да научим, считам че един специалист трябва да се профилира в определена област, така че предмет на моята работа са:

check circle icon Паническо разстройство.

Психологическа помощ за преодоляване на пристъпите на паника и тревожност. Работа с психосоматични симптоми, като сърцебиене, задух, изтръпвания, виене на свят, гадене, повръщане и други.

check circle icon Тревожност и фобии

Чувство на тревожност и безпокойство, без видима причина. Терапия при страх от открити или закрити пространства, отдалечаване от дома, пътуване, повишена здравна тревожност и други специфични фобии.

check circle icon Обсесивно-компулсивно разстройство /ОКР/

Натрапчиви мисли, повтарящи се действия и изпълняване на ритуали са част от симптомите на този тип тревожно разстройство. ОКР не може да ви убие, но може да блокира вашето социално функциониране и да ви лиши от удоволствията на живота.

check circle icon Психологическа помощ при загуби

Понякога смъртта на близък идва внезапно. А понякога е очаквана. Но като че ли, колкото и да сме подготвени за това разтърсващо житейско събитие, никога не е достатъчно и винаги нашата психика страда. Нерядко, човек има нужда от външна помощ за да събере себе си, след подобно събитие.

check circle icon Житейска криза

Събития като развод, раздяла с любим човек или продължителен период на живот в чужбина, могат да разклатят устоите на нашата психика. 

check circle icon Емоционален срив

Има ситуации, в които понякога губим контрол над емоциите си. Избухваме без причина или за дребни неща. Плачем без да разбираме защо. Чувстваме се празни отвътре, а навън всичко е наред.

Психолог Любомир Левтеров

Изготвяне на терапевтичен план

В първите срещи се изготвя терапевтичен план, който се обсъжда с клиента, относно протичането на бъдещата терапевтична работа.

Психолог Любомир Левтеров

Терапия без лекарства

Ако човек подреди мислите си и разреши вътрешните си конфликти, ще се избави от проблемите причиняващи се от страдащата психика.

Психолог Любомир Левтеров

Индивидуален подход към всеки

Няма готов шаблон по който да се работи с всички. Психиката на един страда заради загубата на близък, при друг от самота или любов, при трети   страхове, а четвърти от нещо напълно различно.

Психолог Любомир Левтеров
Психолог Любомир Левтеров
Психолог Любомир Левтеров
Психолог Любомир Левтеров
Психолог Любомир Левтеров
Психолог Любомир Левтеров

Психолог Любомир Левтеров

Тревожни разстройства, преживяни загуби, фобии, ОКР, пост-травматично стресово разстройство, психосоматични симптоми.
phone volume iconЗа връзка: 0888131108

Психолог Любомир Левтеров

Психолог Мартина Георгиева

Зависимости, депресия, тревожност, преживян стрес, загуба на близки хора, емоционален срив.
phone volume iconЗа връзка: 0884413993
Психолог Любомир Левтеров

Психолог Таня Тодорова

Фамилна терапия, семейни отношения, партньорска влошена динамика, разводи, преживяна изневяра, емоционален срив.
phone volume iconЗа връзка: 0878818851

Психолог Любомир Левтеров

Психолог Антония Янакиева

Проблемно поведение при тийнейджъри, агресивност, развод на родителите, загуба, социална адаптация, тревожност и депресия, връзката дете-родител.
phone volume iconЗа връзка: 0886899950
Психолог Любомир Левтеров

Психолог Дарина Токалиева

Проблеми с детето във възрастта 3-13 години, недобра социална адаптация, девиантно поведение, преживян стрес, агресивност
phone volume iconЗа връзка: 0885858973
Психолог Любомир Левтеров

Адрес на кабинетите:

Кабинет №1:

гр. Бургас, ул. Иван Шишман 30

Кабинет №2:

гр. Бургас, ул. Александровска 42

Телефон за контакт: 0888 05 09 86

Понеделник - Петък : 09:00 – 20:00
Събота - Неделя : 09:00 – 18:00
Психолог Любомир Левтеров