За нас

Адвокат

Невена Чайпек

Юрист | Адвокат семейно право

Любим цитат:

Когато справедливостта изчезва, то не остава нищо, което би могло да предаде ценност в живота.

Имануел Кант

 

Адвокат Невена Чайпек

Моята професионална практика започна през далечната 2006 година, непосредствено след моето дипломиране. За разлика от повечето току-що завършили студенти, аз бях сигурна, че това ще бъде моята професия. Всъщност, моето осъзнаване дойде много по-рано. По-рано и от моето кандидатстване в университета. Осъзнах, че искам да се занимавам с право, още когато бях осми клас. Дали повлияна от книгите, филмите или наблюдението на живота, аз бях твърдо решена, един ден да работя помагаща професия. Но не коя да е, а конкретно юрист – да бъда в защита на хората в нужда.

Не предполагах до къде може да се развие тази мечта, но съм човек, който е щастлив от това, че е помогнал на вече стотици хора, да подредят своя житейски хаос.

От всички видове право които изучавах, аз припознах себе си в семейното право. За мен винаги са били важни отношенията между хората.  През 2012 година започнах работа в организация, която се занимава със защита и ресоциализация на хора, които са били жертва на трафик и домашно насилие.

Благодарение на дългогодишния ми опит с пострадали от домашно насилие и склонени към сексуаленен или трудов трафик хора, успях да опозная психичната динамика на страдащите и да успея ефектвно да им съдействам. Това което разбрах с годините е, че повечето хора не предполагат, че имат права в ситуацията си и закона ги защитава.

Не позволявайте страхът да бъде водещ във вашия живот. Всяка ситуация има решение, просто ви е нужна правилната информация и правилният план за действие!

Обучение и специализации

Може да се каже, че няма лесни професии, но всеки ще се съгласи, че някои професии изискват не само много труд и енергия, но и висок професионализъм и непрекъснато усъвършенстване. Адвокатската професия е една то тях.

В света на правото, тече една постоянна и безспирна динамика. На пръв поглед може да изглежда суха и скучна материя, но в реалността промените на законите и наредбите е по-бърза, отколкото предполагате. И за да бъда добър специалист, аз влагам голяма част от времето си в обучения и подготовка за новото и предстоящото. Това са част от моите обучения, курсове и семинари.

5

„Програма за специализация по компетенции домашно насилие и насилие, основано на пол"

5

„Юристи срещу трафика на хора - Към подобрен достъп до правосъдие и до обезщетение на жертвите на трафик на хора в България и Гърция” към Фондация „Български център за джендър изследвания”

5

Тренинг на специалисти работещи по случай на насилие и трафик - Кризисна интервенция /Виена, Австрия/

5

Участие в семинар”Интернационални дни” в протестански колеж, Нюрнберг, Германия – като обучител на тема „Закон за домашното насилие в България”

5

Участие в „Семинар относно насилието основано на пол при бежанците на Балканите , в Белград, Сърбия

5

Диплома за завършен "Тренинг за адвокати" - Институт за обучение по права на жените

5

Участие в "Тренинг за правата на жертвите на трафик в правните процедури" - Букурещ, Румъния

5

Сертифицирано обучение „Идентификация и социална подкрепа на деца, жертви на на трафик на хора“

5

Сертификат за участие в тренинг „Специализирано обучение на екипи от действащи социални услуги за работа с възрастни/пълнолетни лица“

5

Сертификат за участие в тренинг „Предотвратяване на сексуалното и основано на пола насилие срещу мигранти и засилване на подкрепата на жертвите“

5

Сертификат за участие в обучителен семинар на тема "Мултидисциплинарно сътрудничество за ефективно насочване, подкрепа и защита на правата на жертвите на трафик на хора“

С какво работя?

check circle icon Брачен или предбрачен договор

Консултации относно изготвянето на брачен или предбрачен договор и неговата нужда. До колко е нужен във вашата ситуация.

check circle icon Прекратяване на брак

Понякога любовната приказка се превръща във филм на ужасите, и тогава се налага човек да премине през развод. Какво е нужно за да се осъществи прекратяване на брак най-безболезнено? Какви могат да бъдат вашите претенции към партньора и към съда? Какви документи ще са необходими?

check circle icon Издръжка на дете след развод

Задължението за осигуряване на издръжка на дете тежи върху всеки родител. То се съобразява с неговите възможности и материално състояние, но във всички случаи трябва да бъде от естество да осигурява условия на живот, необходими за развитието на детето.

Колко издръжка мога да поискам? Как да се случи?

check circle icon Родителски права и право на лични отношения с детето

Ако родителите не могат да постигнат споразумение по въпроса за родителската отговорност, какви са алтернативните средства за разрешаване на спора? Какви са правата и задълженията на носителя на родителска отговорност? Какви са изискванията, за да бъдат отсъдени родителските пвара в моя полза?

check circle icon Лишаване от родителски права. Кога и как?

„Какво да правя, ако бащата на децата ми не плаща издръжка и не полага грижи за тях?“ – неприятна ситуация, но много често срещана в реалния живот. Как да постъпя? Какви са моите права и правата на детето ми?

check circle icon Осиновяване и разсиновяване

Как може да бъде извършено осиновяване? Кога осиновеният има право да научи кои са родителите му?Кога и как да поискам прекратяване на осиновяване?

check circle icon Оспорване и установяване на произход

Кой е баща на детето? Припознаване на дете – какво трябва да знам? Има ли срокове за извършването на припознаване? Оспорване на бащинство – как може да се случи и какви са законовите срокове.

check circle icon Домашно насилие

Жертва ли съм на домашно насилие? Какви са моите права? Домашното насилие не е само физическо насилие. То бива и сексуално, емоционално психическо, както и икономическо насилие.

check circle icon Психическо и емоционално насилие

Това което ми се случва у дома, психическо насилие ли е? Какво предвижда законът в моята ситуация? Как мога да се защитя?

Адвокат Невена Чайпек
Адвокат Невена Чайпек
Адвокат Невена Чайпек
Адвокат Невена Чайпек
Адвокат Невена Чайпек
Адвокат Невена Чайпек
Адвокат Невена Чайпек
Адвокат Невена Чайпек
Адвокат Невена Чайпек
Адвокат Невена Чайпек
Адвокат Невена Чайпек

Психолог Любомир Левтеров

Тревожни разстройства, преживяни загуби, фобии, ОКР, пост-травматично стресово разстройство, психосоматични симптоми.
phone volume iconЗа връзка: 0888131108

Адвокат Невена Чайпек

Психолог Мартина Георгиева

Зависимости, депресия, тревожност, преживян стрес, загуба на близки хора, емоционален срив.
phone volume iconЗа връзка: 0884413993
Адвокат Невена Чайпек

Психолог Таня Тодорова

Фамилна терапия, семейни отношения, партньорска влошена динамика, разводи, преживяна изневяра, емоционален срив.
phone volume iconЗа връзка: 0878818851

Адвокат Невена Чайпек

Психолог Антония Янакиева

Проблемно поведение при тийнейджъри, агресивност, развод на родителите, загуба, социална адаптация, тревожност и депресия, връзката дете-родител.
phone volume iconЗа връзка: 0886899950
Адвокат Невена Чайпек

Психолог Дарина Токалиева

Проблеми с детето във възрастта 3-13 години, недобра социална адаптация, девиантно поведение, преживян стрес, агресивност
phone volume iconЗа връзка: 0885858973
Адвокат Невена Чайпек

Адрес на кабинетите:

Кабинет №1:

гр. Бургас, ул. Иван Шишман 30

Кабинет №2:

гр. Бургас, ул. Александровска 42

Телефон за контакт: 0888 05 09 86

Понеделник - Петък : 09:00 – 20:00
Събота - Неделя : 09:00 – 18:00
Адвокат Невена Чайпек