За нас

Психолог

Мартина Георгиева

Психолог, базов консултант по ППТ, обучаващ се психотерапевт в модул майсторско ниво по позитивна психотерапия, член на ДППБ.

Телефон за връзка: 0884413993

Любим цитат:

„Аз не съм това, което ми се случва, а това, което избирам да бъда.“
К.Г. Юнг

Психолог Мартина Георгиева

Защо психология, защо психолог?

Казват, че всяко нещо идва с времето си и вече мога да кажа, че съм съгласна. Благодарение на първото си образование, а именно педагогика, успях да се докосна, а и да се върна назад във времето, когато аз самата бях дете. Когато имах множество въпроси и недостатъчно отговори. Човешката психика е едно необятно пространсто, формирано още в ранна детска възраст и въпреки, че моята работа като психолог е свързана с възрастни смятам, че всички ние малко или много винаги ще останем деца, вътре дълбоко в нас. Някъде толкова назад, че често забравяме обратния път.

Понякога живота ни поставя пред сложни житейски предизвикателства, които често ни изглеждат непосилни и ни е невъзможно да продължим напред. Избрах да бъда психолог, защото разбирам, че понякога, колкото и да е силен човек, има нужда от подкрепа. Има нужда от някой, който да му помогне да види нова гледна точка, да се върне към себе си и към собствените си ресурси. Защото както са казали „Както няма врата без ключ, така няма и проблеми без решение“.

През годините съм посещавала различни обучения, семинари и конференции в град Бургас и град София. Имах възможността да се запозная с различни хора и работата на институции. Да видя отблизо как протича възстановяването на хора зависими от психоактивни вещества, лична и групова терапия. 

Обучение и специализации

Вярвам, че добрият специалист трябва да бъде добре образован. Но също знам, че всички ние е нужно да не спираме да се учим и подобряваме цял живот. Това са част от моите обучения, които ми помогнаха да бъда добре подготвен професионалист.

5

Базисно обучение по "Позитивна психотерапия" към ДППБ - ниво консултант

5

Обучение майсторско ниво психотерапия

  • Групово себепознание
  • Индивидуално себепознание
  • Психодинамика
  • Кризи и кризисни интервенции
5

Мотивационно интервюиране сертифицирано обучение към Български институт по зависимости

5

Курс "Медицинска психология" към Медицински университет Пловдив

5

Сертифициран обучителен семинар на тема "Успешно терапевтично свързване и създаване на терапевтичен алианс" към ДППБ с водещ д-р Арно Ремерс

5

Сертификат за обучение на тема: "Подходи за работа с лица, употребяващи психоактивни вещества (ПАВ) и техните близки" към "Национална асоциация по превенция и терапевтично обучение"- НАПТО и Сдружение "Доза обич"

5

Сертификат за обучение на тема: "Инструменти за скрининг при употреба и злоупотреба с психоактивни вещества(ПАВ)" към "Национална асоциация по превенция и терапевтично обучение"- НАПТО

5

Обучение по специална психотерапия към Българска Академия на Науките и Изкуствата

5

Участие в Национална Конференция по Психотерапия 2021 "Себесъхранение и развитие на психотерапевта в съвременните условия"

5

Хипноза и хипнотерапия с водещ Иво Величков 2022

С какво работя?

Психологията е необятна наука и винаги ще има какво ново да научим, считам че един специалист трябва да се профилира в определена област, така че предмет на моята работа са:

check circle icon Зависими или възстановяващи се от зависимост към психоактивни вещества и техните семейства.

Психологическа помощ за преодоляване на зависимостта към наркотици и алкохол. Информация и начини за справяне със зависимостта. Помощ при загуба на мотивация за отказване на ПАВ /Психоактивните вещества/.

check circle icon Житейска криза

Не винаги човек има ресурса да се справи с всяка несгода, с която живота ни сблъсква. Понякога има нуждата от още една гледна точка или просто да си припомни и открие своите ресурси и възможности, които не може да забележи.

check circle icon Емоционален срив

Има ситуации, в които понякога губим контрол над емоциите си. Избухваме без причина или за дребни неща. Плачем без да разбираме защо. Чувстваме се празни отвътре, а навън всичко е наред.

check circle icon Личностно развитие

Не си доволен от постигнатото до момента? Знаеш, че имаш още потенциал, но не успяваш да го разгърнеш… Понякога имаме нужда, някой да ни помогне да извървим пътя към себе си. Бъди по-добра версия на теб!

check circle icon Депресивни и тревожни състояния

Губиш почва под краката си и всичко изглежда безсмислено? Изпитваш страхове, които ти се струват странни и нелогични? Чувстваш се тревожен и изгубен? Нека заедно открием, пътя към твоя вътрешен мир!

Психолог Мартина Георгиева

Изготвяне на терапевтичен план

В първите срещи се изготвя терапевтичен план, който се обсъжда с клиента, относно протичането на бъдещата терапевтична работа.

Психолог Мартина Георгиева

Терапия без лекарства

Ако човек подреди мислите си и разреши вътрешните си конфликти, ще се избави от проблемите причиняващи се от страдащата психика.

Психолог Мартина Георгиева

Индивидуален подход към всеки

Няма готов шаблон по който да се работи с всички. Психиката на един страда заради загубата на близък, при друг от самота или любов, при трети   страхове, а четвърти от нещо напълно различно.

Психолог Мартина Георгиева
Психолог Мартина Георгиева
Психолог Мартина Георгиева
Психолог Мартина Георгиева
Психолог Мартина Георгиева
Психолог Мартина Георгиева
Психолог Мартина Георгиева
Психолог Мартина Георгиева
Психолог Мартина Георгиева
Психолог Мартина Георгиева

Психолог Любомир Левтеров

Тревожни разстройства, преживяни загуби, фобии, ОКР, пост-травматично стресово разстройство, психосоматични симптоми.
phone volume iconЗа връзка: 0888131108

Психолог Мартина Георгиева

Психолог Мартина Георгиева

Зависимости, депресия, тревожност, преживян стрес, загуба на близки хора, емоционален срив.
phone volume iconЗа връзка: 0884413993
Психолог Мартина Георгиева

Психолог Таня Тодорова

Фамилна терапия, семейни отношения, партньорска влошена динамика, разводи, преживяна изневяра, емоционален срив.
phone volume iconЗа връзка: 0878818851

Психолог Мартина Георгиева

Психолог Антония Янакиева

Проблемно поведение при тийнейджъри, агресивност, развод на родителите, загуба, социална адаптация, тревожност и депресия, връзката дете-родител.
phone volume iconЗа връзка: 0886899950
Психолог Мартина Георгиева

Психолог Дарина Токалиева

Проблеми с детето във възрастта 3-13 години, недобра социална адаптация, девиантно поведение, преживян стрес, агресивност
phone volume iconЗа връзка: 0885858973
Психолог Мартина Георгиева

Адрес на кабинетите:

Кабинет №1:

гр. Бургас, ул. Иван Шишман 30

Кабинет №2:

гр. Бургас, ул. Александровска 42

Телефон за контакт: 0888 05 09 86

Понеделник - Петък : 09:00 – 20:00
Събота - Неделя : 09:00 – 18:00
Психолог Мартина Георгиева