2023Неделя19Февруари18:00Неделя20:00Здравословни граници и как да въведем правила в семейството - училище за родителиКак да поставим здравословни граници и правила в семейството, при отглеждане на детето?18:00 - 20:00(GMT+02:00) Зала за групи - Психика БГ, Бургас, ул Александровска 42 Организатор: Академия за родители и Психика БГ Event Type :УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ

adhd large

Информация за събитието

Безспорно едно от най-важните, но и най-трудните и изтощителни неща в това да си родител, е поставянето на здравословни граници. Това са всекидневните правила и очаквания, които имаме за това как детето да се държи вкъщи или навън, с нас или с другите хора.

Когато детето е още бебе, е съвсем естествено да му поставяме ограничения, свързани с неговата безопасност – “Не може да пипаш там“,Не може да лапаш това“ и т.н. Колкото повече пораства, светът на детето се разширява, неговите преживявания и взаимодействие с околния свят стават по-разнообразни и с това нуждата от правила и ограничения нараства. To се превръща в малък изследовател, който иска да проявява своето вродено любопитство и новооткрита автономност при всеки удобен случай. Желанията на малкото дете също стават все повече и все по-категорично заявени и с това идва нашата ключова роля – да дадем ли на детето каквото поиска или да го ограничим.

За много от нас родителите е трудно да кажем на детето си „не“ и „не може“, било то защото не искаме да го разочароваме или разстроим, било то от чувство на вина или безсилие, или просто защото не искаме да се изправим пред вероятната реакция, която ще последва. Ако детето настоява и плаче за още една вафла, още една играчка или още едно филмче на телефона, сме готови да се съгласим само и само „да има мир“.

Къде е границата и как да я определя? Строг родител ли съм или нямам добри граници с детето? Какво да му позволя и на каква възраст?

Събитието е подходящо за родители на деца от 0 до 7 години. Ще разгледаме много примери и ситуации с идеи, които можете да приложите вкъщи.

Записване за присъствие може да бъде направено ТУК.

При нужда от повече информация или допълнителни въпроси: детски психолог Дарина Токалиева /0885858973/.

Ще ви очакваме на адрес: гр. Бургас, ул. Александровска 42, етаж 2 /между магазин GANG и пекарна Сладко и Солено/

 Лектори:

Детски психолог Дарина Токалиева

Психолог Мартина Георгиева

 

Цена за участие: Безплатно

Време

(Неделя) 18:00 - 20:00(GMT+02:00)

Местоположение

Зала за групи - Психика БГ

Бургас, ул Александровска 42